"Рухаємося далі". Легіон "Свобода Росії" заявив, що продовжує просування на території РФ

"Рухаємося далі". Легіон "Свобода Росії" заявив, що продовжує просування на території РФ

У вівторок, 23 травня легіон "Свобода Росії" заявив, що рухається далі на території РФ. "Доброго ранку всім, крім путінських пособників! Ми зустріли світанок на звільненій території і рухаємося далі", - йдеться в повідомленні в Telegram, передають Патріоти України.

Легіон і РДК також закликали надсилати їм інформацію про пересування силовиків у прикордонних областях РФ. Раніше легіон Свобода Росії заявив, що разом із Російським добровольчим корпусом «повністю звільнив» населений пункт Козинка в Бєлгородській області РФ, а також зайшов у населений пункт Грайворон і приступив до його штурму.

Місцева влада оголосила «режим контртерористичної операції», за словами губернатора, більша частина жителів Грайворонського округу виїхала.

Головне управління розвідки Міноборони України назвало дії Легіону і РДК у Бєлгородській області РФ «створенням смуги безпеки» для захисту українців.

Представник ГУР Андрій Юсов підкреслив, що рейд у російському регіоні проводять винятково бійці Легіону та РДК — громадяни РФ. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк також підтвердив, що Україна не має стосунку до дій РДК і Легіону в Бєлгородській області.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...