"Рухаємося в напрямі": Голова НБУ зробив заяву щодо курсу гривні до долара після переговорів з МВФ

Національний банк України буде рухатися до більшої гнучкості курсу гривні до долара. Водночас контроль за курсом зберігатиметься, а коливання будуть помірними. Про це завив голова НБУ Андрій Пишний, передають Патріоти України.

"Обмінний курс і надалі виконуватиме функцію поглинача шоків та допомагатиме економіці пристосовуватися до внутрішніх та зовнішніх змін", - сказав Пишний.

За його словами, політика НБУ у поєднанні з керованою гнучкістю і надалі запобігатиме надмірним коливанням та втраті контролю за інфляційними та курсовими очікуваннями.

"Також рухаємося в напрямі валютної лібералізації відповідно до Стратегії пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування", - додав голова НБУ.

Місія МВФ

Нагадаємо, місія МВФ працювала у Києві з 4 по 10 вересня. За підсумками було ухвалено рішення схвалити виділення чергового траншу Україні за програмою на 15,6 млрд доларів. Остаточне рішення ухвалить Рада директорів МВФ приблизно за місяць.

"Розумієте, тут задіяна російська доктрина": У ворога ще є резерви для наступного штурму, вони вичікують момент, - військовий експерт

четвер, 12 вересень 2024, 12:14

Росія має на меті прорив до Києва, використовуючи свою бронетехніку, і вичікує відповідний момент. Про це сказав полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант в інтерв'ю програмі "Студія Захід", передають Патріоти України. "Від...

"Полювання вдалося": ЗСУ уразили дві системи ППО на Оріхівському та Покровському напрямках

четвер, 12 вересень 2024, 11:26

Сили оборони уразили дві системи протиповітряної оборони (ППО) росіян в районах Українки та Покровська. Зокрема були уражені автомобілі, дрони й не тільки, передають Патріоти України з посиланням на речника оперативно-стратегічного угруповання військ ...