Румунія готується приймати біженців з України у разі військового вторгнення Росії

Влада Румунії готується надавати гуманітарну допомогу біженцям з України у разі російського вторгнення. Таку заяву зробив міністр оборони країни Васіле Динку в етері телеканалу Digi24, зазначають Патріоти України.

"За будь-якого воєнного конфлікту може статися масова міграція населення. І ми очікуємо на неї, певна річ, хай на перший погляд може здаватися, що ми не готуємося до можливих побічних наслідків війни… Ми наразі готуємося надавати допомогу біженцям", - заявив міністр.

За його словами, це гуманітарний обов'язок. Окрім цього, Динку зазначив, відкритого вторгнення Росії вони не очікують.

"Економічна війна, економічна блокада в умовах конфлікту виникнути можуть, але, так би мовити, "гарячої" війни ми не очікуємо", - говориться у повідомленні.

Та впевненими у цьому бути не можуть. "Не можемо бути певні, чи буде війна в Україні, оскільки її ціна для Росії буде дуже високою", - додав міністр.

Також він зазначив, що що Румунія не буде долучатися у військовому плані. Він нагадав, що Україна не є членом НАТО, а тому Альянс не може здійснити військового втручання.

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...

Але чи вистачить політичної волі? Законопроект Конгресу дозволяє Байдену конфісковувати російські активи, – посол

четвер, 18 квітень 2024, 15:39

Запропонований у Палаті представників Конгресу США 21st Century Peace through Strength Act ("Акт про мир у XXI столітті через силу") передбачає конфіскацію російських активів на користь України та розширення санкцій проти Москви. Про це заявила посол У...