"Рускіє сваіх нє брасают": На правобережній Херсонщині затримують переодягнених окупантів, а також випущених ворогом арештантів, - ОК "Південь"

Українські спецпідрозділи затримують у деокупованих населених пунктах Херсонської області російських окупантів, переодягнених у цивільне. Про це 16 листопада в ефірі телеканалу FREEДОМ сказала начальник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони України Південь Наталія Гуменюк.

"Наразі у нас є інформація про те, що затримують тих, хто є так званими "ополченцями", яких "ЛДНР" направляла на територію Південного фронту для поповнення лав окупаційних військ. Також є затримання переодягнених у цивільне та представників регулярних російських військ. Всі вони переходять до обмінного фонду, але спочатку відбуваються фільтраційні заходи", - сказала вона.

Гуменюк додала, що частина російських окупантів просто не встигла евакуюватися перед тим, як армія РФ підірвала мости та переправи.

"Крім того, не всі підрозділи на момент початку цього великого пересування на лівий берег були морально стійкими, і серед них були ті, хто вже шукав шляхи переходу в обмінний фонд. Ось так знайшли", - зазначила вона.

Щодо ув'язнених, яких російські окупанти випустили з Херсонського слідчого ізолятора, то зараз ведеться ретельна робота щодо їхнього повернення до місць відбування покарання.

"Робота дуже ретельна. І практично всі, хто був випущений таким чином на волю, встановлені особи та місцеперебування. І зараз ведеться робота щодо повернення цих злочинців на місце. Тобто у більшості з них там довічні терміни, тому вони повинні перебувати в місцях ув'язнення. І робота спецпідрозділів спрямована саме на це - повернути цю категорію на своє законне місце", - повідомила Гуменюк.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...