"Русские не миротворцы, пусть их заменят турки": У Баку пікетували посольство РФ

Акція була приурочена річниці радянізації Азербайджану в 1920 році.

У Баку відбулася акція протесту під будівлею посольства Росії в Азербайджані з вимогою виведення російських військ з Нагірного Карабаху. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Turan.

Акція була приурочена черговій річниці радянізації Азербайджану. Це сталося 27 квітня 1920: тоді частини 11-ої армії РККА перейшли кордон незалежної Азербайджанської Демократичної республіки, після чого в зазначеному районі була встановлена радянська влада, а Азербайджан втратив незалежність і був включений до складу СРСР на правах союзної республіки.

Учасники акції протесту вимагали вивести російські війська з території Азербайджану: зокрема, вони вважають необхідною заміну російського миротворчого контингенту в Нагірному Карабасі на турецький. Крім того, вони нагадали РФ про застосування під час недавніх бойових дій оперативно-ракетних комплексів "Іскандер". "Російські війська в Карабасі не є миротворцями, нехай їх замінять турецькі військовослужбовці. Якщо росіяни стріляли по Шуші ракетами "Іскандерів", то як ці військові можуть вважатися миротворцями? Нехай йдуть", - такі заяви звучали з вуст пікетувальників посольство РФ в Баку.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...