"Русский мир", як він є: У Маріуполі окупанти позиціонують як питну воду з фекаліями, яку набирають у річці

У тимчасово окупованому Маріуполі вода, яку російські окупанти позиціонують як питну та очищену, насправді змішана з фекальною речовиною. Її категорично не можна пити. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко. Україна провела лабораторний аналіз води з Маріуполя, передають Патріоти України.

"Вода має в своєму складі – коліформи. Простою мовою (більш складне офіційне пояснення від спеціалістів сьогодні на ТГ каналі Міськ ради) воду набирають у відкритих водоймах (річка, озеро), вода змішана з фекальній речовиною", – зазначив він.

Андрющенко наголосив, що така вода є загрозою та передумовою виникнення інфекційних хворіб, зокрема, дизентерії. "Отже. Воду, яку подають як питну, пити неможна. Набирають її в р. Кальчик, як і повідомляли джерела, а тепер підтверджено дослідженням", – додав радник мера.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...