Рвався в бій, щоб захищати Україну: Під час виконання завдання загинув пілот винищувача Владислав Савєльєв

У боях за Україну 2 червня загинув український воїн, пілот винищувача Владислав "NOMAD" Савєльєв. Він рвався захищати рідну землю, а після перемоги мріяв вирушити з друзями та родиною у Норвегію.

Саме над цією країною близькі полеглого Героя збираються розвіяти його прах, аби втілити його мрію бодай після смерті. Про гірку втратуповідомив близький друг та колега Владислава, Дмитро Шкаревський.

"Віддати життя за свою країну - це велика честь".Під час війни ця фраза з фільмів стала дуже актуальною і так чи інакше про це думав кожен, хто захищає нині Україну.⠀Та як пояснити цю жертву, батькам, дружині чи маленькій дитині?⠀В пʼятницю, 2 червня, на бойовому завданні загинув мій близький друг, пілот винищувача Владислав Савєльєв (позивний "NOMAD").⠀Він був чудовою людиною! Хорошим другом, чоловіком, батьком, сином своїх батьків та України. Навіть перебуваючи у довгому відрядженні за кордоном, він рвався в бій як ніхто, щоби захищати свою Україну, бо не міг спокійно спостерігати здалека", – написав Шкаревський.

Український пілот також розповів про мрію свого полеглого друга та про те, як ті, хто знав і любив Владислава, збираються здійснити його заповітне бажання бодай після його смерті.

"Війна забрала щось в кожного з нас. Владислав віддав найдорожче - життя.⠀Його найбільшою мрією після нашої перемоги-відправитись з друзями та сімʼєю у Норвегію. Ми з вами зможемо здійснити його мрію, на жаль, посмертно. Його прах буде розвіяно над фіордом Норвегії.⠀Ми навчилися з вами перетворювати свій гнів, бажання справедливості і помсти в донати на ЗСУ.⠀Сьогодні я прошу вас конвертувати свої співчуття в здійсненні його мрії та в допомогу сімʼї загиблого пілота. Це найменше що ми можемо зробити для дружини та маленької донечки Владислава", написав Дмитро.

Він закликав українців, які мають бажання та можливість допомогти родині полеглого Воїна реалізувати його мрію, перерахувавши посильну суму на Банку або за номером картки банки: 5375 4112 0634 2391.

"Влад… я досі не можу повірити, в те що Тебе вже з нами немає! Ти для мене назавжди залишишся дуже близьким другом! Вічного Тобі польоту!!!" – написав побратим Героя.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...