Риють траншеї та ховають техніку: Окупанти під Мелітополем "метушаться" перед контрнаступом ЗСУ

Російські військові в тимчасово окупованому Мелітопольському районі на Запоріжжі продовжують готуватися до ймовірного контрнаступу ЗСУ. Вони риють все нові окопи та ховають свою техніку, передають Патріоти України.

На це вказав мер українського міста Іван Федоров. Він також показав карту з позначенням лінії вздовж населених пунктів, де укріплюються загарбники

"Окупанти Мелітопольщини продовжують звикати до землі – риють собі ями та готують деревину", – наголосив чиновник.

Він зазначив, що на околицях Мелітополя, зокрема за лісопарком і тублікарнею, військові ЗС РФ викопали траншеї. Вони настільки великі, іронічно підкреслив Федоров, що там поміститься і ворожа техніка, і ворожі братські могили.

Також окупанти ховають живу силу й техніку на території Богатирського лісництва. Разом із цим воєнні злочинці активно знищують українських ліс, випилюючи дерева для облаштування своїх бліндажів та окопів.

"Останніми днями мелітопольці спостерігають, як об'їзною дорогою в бік Запорізької лінії фронту рухаються військові КаМАзи, завантажені стовбурами дерев", – розповів Федоров.

Люди помітили, що й у зворотній бік ворожі вантажівки порожніми не їдуть, а везуть вщент розбиту свою військову техніку і "200-х" товаришів.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...