Ризик є: Політолог Фесенко розповів, чи ймовірні масові протести після виборів

Важливою обставиною є те, що провідні політичні сили проходять до Верховної Ради.

Володимир Фесенко. Фото: 24 канал.

Протестувати через невдоволення результатами виборів українці не будуть – підстав немає. Вийти не вулиці протестувальники можуть з інших причин. Таку думку висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

По-перше, зауважує Фесенко, провідні політичні сили проходять до Верховної Ради. По-друге, виборча кампанія проходить без особливих порушень.

"Хто поведе людей на протести? Гриценко? Олег Ляшко нехай протестує на здоров'я. Організувати майдан він не зможе. Можуть бути не задоволеними націоналісти. Але їхня проблема в тому, що з 2014 року вони сильні на вулиці та непопулярні у виборців. Фатальна помилка націоналістів – вони лягли під Порошенка на президентських виборах і втратили частину свого електорату. І зараз втрачають", – переконаний Володимир Фесенко.

Політолог зауважує: можуть бути якісь спроби фальсифікацій на виборах. Але, приміром, якщо "Європейська Солідарність" проходить із не дуже високим результатом, навіщо прихильникам Порошенка протестувати? Говорити, що вкрали їхні голоси? Але згідно з опитуваннями 70% українців не довіряють Порошенку. Фесенко нагадує: навіть після президентських виборів не було протестів. Занадто очевидний був програш Порошенка.

За його словами, всі втомилися і хочуть, щоб вибори швидше закінчилися. Втім, ризики протестів можуть бути інші. "Протести можливі за інших причин. Якщо відбуватимуться якісь символічні події, пов'язані з Росією, Донбасом, як було з телемостом між NewsOne і "Росією 24". Тобто, все, що може нагадувати якийсь реванш проросійських сил, на це можуть реагувати українці. Але не за результатами виборів", – переконаний Володимир Фесенко.

Джерело: 24 канал

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...