Ризик застосування РФ ядерної зброї зростає, шанси на деескалацію нульові, - екс-агент ЦРУ

Колишній агент ЦРУ Роберт Бер вважає, що президент Росії Володимир Путін "загнаний у кут", але він не піде на деескалацію і може застосувати ядерную зброю.Т аку думку він висловив в коментарі CNN, передають Патріоти України.

На переконання Бера, шанси побачити, що російський диктатор розпочне деескалацію в Україні, майже нульові. "Він просто не може поступитися такою мірою. … Він сильна людина – це образ, який він створив собі за останні двадцять років", – каже колишній співробітник ЦРУ.

За його словами, Путін "загнаний в кут". На цьому тлі зростає загроза застосування ним ядерної зброї. "Ризик побачити, як він використовує ядерну зброю, зростає з кожним днем. Росіяни, з якими я спілкуюся, переконані, що він це зробить. Я не знаю, наскільки вони поінформовані.

Спочатку це була лише загроза, але чим більше проблем буде у Путіна, тим більша ймовірність, що він використає ядерну зброю. Я не здивуюся, якщо він не використає її проти українських військ", – каже Бер.

Ядерний шантаж Росії: що варто знати

З боку російських чинних та колишніх чиновників, пропагандистів довгі місяці лунають погрози застосувати ядерну зброю – чи то проти України, чи то проти США, чи то проти Європи. На тлі значних втрат РФ на війні проти України, дефіциту живої сили, який Росія компенсовує за рахунок оголошеної мобілізації, і військової техніки, погрози ядерним ударом почали лунати ще частіше.

Минулого тижня до ядерного шантажу вдався російський президент Володимир Путін, який заявив, що "щодо Росії ведеться ядерний шантаж". Він пригрозив, що у разі загроз для територіальній цілісності Росія "використає всі наявні засоби, це не блеф".

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...