Ризики є, і дуже великі: У США назвали два сценарії можливого вторгнення РФ в Україну

Існують два найбільш ймовірних сценарії можливого військового вторгнення Росії в Україну. Видання Financial Times (FT) з посиланням на аналітиків описало їх детально, зазначають Патріоти України.

  • Перший варіант - точкові авіаудари.

Як вважає Дара Массікот, дослідник американської НКО RAND, Росія може завдати ударів з повітря по українських військових та інфраструктурних об'єктах.

За словами Массікот, в такому випадку можуть бути залучені крилаті і балістичні ракети, з якими українським системам ППО "складно буде впоратися". Крім того, Росія може використовувати важку артилерію і вогнемети.

Експерт зазначила, що наслідки такого нападу будуть "руйнівними" для українських ЗС.

  • Другий сценарій - повномасштабне вторгнення на Україну.

Аналітики вважають такий варіант менш імовірним, тому що для його здійснення Росії знадобиться більше військових, багато з яких в результаті можуть загинути.

Данілов зробив нову заяву про ризик вторгнення Росії в Україну

На думку Роба Лі з Інституту досліджень зовнішньої політики у Філадельфії, масштаб передбачуваного нападу залежатиме від того, як скоро Україна визнає свою поразку.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...