"Саакашвілі дали хибні соціологічні дані рейтингу його партії в Грузії. Зіграли на його амбіціях", - експерт

Міхеїл Саакашвілі незаконно перетнув кордон із Грузією, щоб повернути підтримку своєї партії. Навесні 2021 року підписали меморандум між владою та опозицією. Якщо на місцевих виборах опозиція покаже вагомий результат, а рейтинг керівної партії буде нижче ніж 40%, відбудуться дострокові парламентські вибори. Про це розповів у коментарі військовий експерт Дмитро Снєгирьов, передають Патріоти України.

"Візит Саакашвілі використали як каталізатор для об'єднання опозиційних сил. Це мало б призвести до збільшення електоральної підтримки партії Саакашвілі. Він провокував протестні настрої всередині Грузії. Усвідомлював, що його затримання може додати відсотки підтримки. А це могло призвести до перемоги його прихильників і проведення дострокових парламентських виборів", - сказав експерт.

Підрахунок голосів показав, що підтримка керівної партії на рівні 47%. Підтримка Саакашвілі - на рівні 30%. Саакашвілі дали хибні соціологічні дані рейтингу його партії. Зіграли на його амбіціях щодо повернення у велику політику.

"Цим візитом Саакашвілі поставив у незручне становище Україну. Він незаконно перетнув кордон, за що може дістати чотири роки ув'язнення. Кордон він перетнув як український функціонер - голова виконавчого комітету Національної ради реформ України. Тому МЗС України обережно реагує на цю ситуацію. Реакція США й країн ЄС також доволі стримана", - розповідає експерт.

Нинішня влада врахувала помилки попередників. Ідеться про конфлікт Саакашвілі й п'ятого президента Петра Порошенка. "Міхеїл звинувачував тодішнього главу держави в корупційних схемах. Теперішня влада розуміє, що Саакашвілі може стати подразником в Україні, особливо для президента. Саакашвілі на тлі фактичної бездіяльності Національної ради реформ міг повторити сталу схему - звинуватити президента в корупційних схемах і в блокуванні реформ. Тому затримання Саакашвілі влаштовує владу", - додав Снєгирьов.

Джерело: Gazeta.ua

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...