Садиба в Конча-Заспі та місце посла в комфортній країні: Бурба розповів, як Банкова спокушала його спростувати існування операції "Авеню" після першого тиску репресій

Сім'ю розвідника виселили з службового будинку протягом одного дня, коли голова родини був у від'їзді, самого ж ДУСя Зеленського звинуватила у крадіжці насосів на півмільйона гривень.

От коли "найвеличніший" по-справжньому зненавидів принципового генералаКолишній голова Головного управління розвідки Міністерства оборони генерал-полковник Василь Бурба розповів про тиск на нього на початку року через так званий "вагнергейт". Нібито від нього вимагали заперечувати існування спецоперації із затримання російських найманців , відомих як "вагнерівці", зазначають Патріоти України.

Таку заяву екс-глава ГУР зробив 26 листопада в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера". Він стверджує, що дружину не пустили до будинку в Кончі-Заспі, зазначають Патріоти України.

"На початку лютого була зустріч із керівником однієї зі спецслужб України. Не називатиму прізвище. Мені передали пропозицію від керівництва Офісу президента, щоб я спростував дані про проведення спецоперації", – сказав Бурба.

Він зазначив, що відмовився і через три дні сім'ю виселили з дому в Кончі-Заспі.

"У п'ятницю вранці дружина з молодшою дитиною поїхала до школи, а вдень її не пустили на територію, мотивуючи тим, що це була команда Державного управління справами. На той момент мене у Києві не було, я повернувся у понеділок", – пояснив колишній начальник. ГУР, додавши, що за договором Держуправління справами мало його попередити про виселення протягом місяця.

За словами Бурби, наступного дня він знову зустрівся з тим самим керівником спецслужби, який розповів про можливість вирішити проблему.

"Потрібно було заявити, що операції не було: твоя сім'я залишається жити в будинку, а ми пропонуємо тобі посаду одного з послів в одній із країн, яка є дуже далеко", – зазначив він.

Генерал-полковник стверджує, що відповів знову відмовою та отримав попередження: "Перше – що проти нас буде розпочато кримінальне провадження, друге – буде заблоковано виїзд з України і третє стосувалося мого родича".

Бурба сказав, що після цього його допитували в Голосіївському управлінні Нацполіції в рамках розслідування про заподіяння збитків Держуправлінням справами: за його словами, йдеться про 500 тисяч гривень за нібито крадіжку двох насосів з басейну.

Він додав, що паспорти розвідників справді були анульовані.


Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...