Саджатимуть на 7 років! Як готуються карати за дезінформацію в Україні

У Міністерстві культури, молоді та спорту презентували проект закону про протидію дезінформації, який встановлює покарання за фейки. Презентацію вів перший заступник міністра культури Анатолій Максимчук, передають Патріоти України.

Документ встановлює наступні покарання за поширення недостовірної інформації:

  1. Систематична масова дезінформація про факти, які становлять загрозу національній безпеці і територіальній цілісності, будуть каратися штрафом від 5000 до 10000 неоподатковуваних мінімумів або виправними роботами до 2 років.
  2. Поширення дезінформації з використанням ботів або спеціально організованих фейковий акаунтів - карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років. Фінансування масової дезінформації також каратиметься на термін від 2 до 5 років.
  3. Максимальне покарання у виді тюремного ув'язнення на термін від 5 до 7 років передбачено за повторну масову дезінформацію організованою групою, яка привела до тяжких наслідків або завдала матеріальної шкоди у великому розмірі.

Зазначається, що покарання за дезінформацію передбачено тільки на період російської агресії до відновлення територіальної цілісності України.


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...