Сафарі на окупантів: Снайпер ЗСУ розповіла, як розстрілювали колони РФ

Перші дні війни в Україні нагадували сафарі - техніка російських окупантів рухалася щільними колонами, в момент, коли із засідок на дорогах її знищували ЗСУ. Як розповіла НВ снайпер ЗСУ Олена Білозерська, після цього особовий склад ворожої армії, якому вдалося вижити, розбігався хто куди, а потім його виловлювали представники ТРО або місцеві мисливці, передають Патріоти України.

За її словами, тактика росіян полягає в прагненні "перемолоти" українські позиції. Це воїнів ЗСУ зовсім не дивує. "Зараз противник переважно застосовує тактику вогневого видавлювання, із застосуванням великої кількості артилерії і великої кількості снарядів. Завдання противника - "перемолоти" наші позиції, щоб потім спробувати їх зайняти. Нічого нового, класична тактика ще з часів Першої світової війни", - каже співрозмовниця.

За її спостереженням, кадровий склад російської армії з моменту її наступу на українські землі зовсім не змінився - це все ті ж найманці, яких влада РФ розбавляють контрактниками.

"Сильна сторона - у них є механізми впливу на особовий склад для досягнення поставлених завдань за всяку ціну. По-простому, до солдатів ставляться як до гарматного м'яса, і вони змушені приймати це як належне. Слабка сторона - абсолютна відсутність ініціативи у сержантського і молодшого офіцерського складу. Як наслідок - нездатність приймати автономні рішення", - додала Білозерська.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...