"Сам на себе зробив замах, і сам себе врятував": У Херсонській ОВА викрили брехню гауляйтера Сальдо

Радник глави Херсонської ОВА Сергій Хлань спростував заяву росЗМІ про замах українських партизанів на гауляйтера Володимира Сальдо. В ефірі телемарафону Хлань заявив: якщо діють українські партизани, тоді «хтось точно потрапляє до лікарні або на концерт Кобзона», передають Патріоти України.

Також, за його словами, пропагандистські Telegram-канали та ЗМІ РФ поширили старі фото у репортажах про замах. «Це Сальдо сам на себе робив замах і сам себе врятував. Це чергова перемога російської пропаганди. Жодного замаху там не було. Якби діяли наші партизани, то був би результат», — заявив Хлань.

Про замах на гауляйтера повідомляв речник Одеської ОВА Сергій Братчук. За його словами, автомобіль колаборанта хотіли підірвати за допомогою саморобної бомби, але окупантам вдалося виявити пристрій.

Сальдо – проросійський колаборант, колишній мер Херсона ( 2002—2012) та екс-нардеп України. Після повномасштабного вторгнення перейшов на бік РФ, а 26 квітня окупанти призначили його псевдогубернатором Херсона.

29 квітня прокуратура України повідомила Сальдо про підозру у держзраді.

14 червня вже повідомлялося про спробу замаху на Сальдо, але колаборант тоді стверджував, що жодного замаху не було.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...