Сам себе люстрував? Зеленський розповів, чого хоче від одіозного мера Одеси Труханова

Президент сподівається, що мер очистить місто від криміналу, але сам не дуже вірить в можливість подібного розвитку подій.

Президент Володимир Зеленський хотів би, щоб мер Одеси Геннадій Труханов почистив місто від криміналітету. Про це президент сказав 10 жовтня в ході прес-марафону, передають Патріоти України.

Зеленський розповів, що зустрічався з Трухановим у своєму Офісі на Банковій. "…. Він скаржився на – Стерненка. Ви ж знаєте, що він (Стерненко. – Ред.) убив людину…. . Там ситуація складна, неправильна, непроста, кримінальна. Це моя думка. Як її змінити з нашого боку – ми встигли змінити службу безпеки, займаємося перезавантаженням поліції в Одеській області. Ви знаєте, там є клани, тому є деякі кримінальні кейси і я про це знаю, ці кримінальні кейси розглядаються в наших правоохоронних органах”, – сказав Зеленський.

Президент також заявив, що його нічого не пов’язує з мером Одеси. "У мене немає з ним жодних відносин. Всі кримінальні справи повинні розглядатися за законом. Я нічого не гальмую і не маю ніякого відношення до Труханова. Я хотів би, щоб він змінив підхід до Одеси, щоб вони почистили від криміналітету Одесу. Я дуже хотів, і я на цьому наполягав. Я не знаю, чи побачимо ми це найближчим часом чи ні. Якщо не побачимо, то будемо робити все, щоб замінити там всіх”, – підкреслив Зеленський.

На питання, ви думаєте, що Труханов зможе декриміналізувати Одесу, президент відповів: “Я не думаю, що щось зміниться. Ну чесно. Я кажу вам відверто, все буде залежати від місцевих виборів, до яких ми повинні почати готуватися. Якщо одесити хочуть змін і хочуть іншого мера, вони повинні обрати іншого”.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...