Сам він провину не визнає: У Росії офіцера судитимуть за "погане прикриття повітряного простору" Бєлгородської області

У Росії перед судом постане офіцер, звинувачений у незапобіганні ракетному обстрілу території Бєлгородської області РФ навесні минулого року, внаслідок чого загинули семеро російських військових. Про це пише російське видання "Коммерсант", передають Патріоти України.

Російське слідство заявляє, що офіцер «не запобіг нападу ЗСУ на територію РФ». У матеріалах слідства йдеться, що внаслідок обстрілу загинули семеро російських військових, ще понад 40 постраждали, також було знищено 15 одиниць техніки.

За інформацією джерел Комерсанта, офіцера звинувачують у «недостатньому прикритті повітряного простору» у прикордонній зоні засобами ППО. У момент ракетного удару, як стверджується, він перебував на бойовому чергуванні, але, «маючи всі можливості для запобігання атакі, припустився заподіяння серйозної шкоди обороноздатності країни». Сам він провини не визнає.

За даними ЗМІ, офіцеру, заарештованому ще у травні 2022 року, загрожує до десяти років ув'язнення за статтею про порушення правил бойового чергування. Це перший у Росії обвинувачений за цією статтею. Ім'я офіцера не називають.

Незрозуміло, коли відбувся цей обстріл: офіційно ні російська, ні українська сторона про нього не повідомляли. Українські військові не коментують ймовірні обстріли території РФ, а російська влада в таких випадках заявляє лише про пошкодження цивільної інфраструктури та постраждалих цивільних.

Як зазначає Радіо Свобода, у Росії вже порушили сотні справ за звинуваченнями в дезертирстві, залишення частини під час мобілізації та ін. Водночас про порушення справ у зв'язку з військовими злочинами в Україні не повідомлялося.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

"Згадаймо слова міністра оборони Великої Британії": Згурець оцінив можливе оголошення широкомасштабної мобілізації у РФ

вівторок, 19 березень 2024, 10:00

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що якщо у РФ оголосять масштабну мобілізацію, то тільки на початок осені можуть бути сформовані більш-менш боєздатні сили противника. Про це він розповів в етері "Ес...