Сам запропонував допомогу окупантам: СБУ затримала чергового коригувальника в Миколаєві (фото)

У Миколаєві викрили 62-річного пенсіонера, який збирав і передавав окупантам інформацію про дислокацію та переміщення воїнів Збройних сил України. Фанат Росії сам запропонував ворогові свою допомогу. Чоловіка затримали й повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 КК (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ, передають Патріоти України.

Зраднику, відповідно до санкції зазначеної статті, загрожує позбавлення волі на строк від восьми до 12 років. У Службі безпеки України уточнили, що через месенджери та соціальні мережі мешканець Миколаєва передавав росіянам дані про:

– розташування військовослужбовців і військових формувань ЗСУ;

– переміщення військової техніки й засобів ураження на території Миколаївської області.

Інформацію він надсилав із прив'язкою до координат і докладним описом. За місцем проживання зловмисника правоохоронці провели обшук та вилучили мобільний телефон і ноутбук із доказами злочину.

Росія може розпочати новий наступ на Сумщині? Жданов оцінив небезпеку для регіону

четвер, 16 травень 2024, 14:50

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times повідомив, що Росія може розпочати новий наступ у Сумській області. Скільки військ накопичила російська армія біля кордону, коли ворог може піти у на...

"Напрямок залишається вкрай складним": Зеленський приїхав у Харків і провів засідання Ставки

четвер, 16 травень 2024, 13:15

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, приїхав із візитом до Харкова, де заслухав доповіді військово командування. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Він провів засідання Ставки верховного головнокомандува...