Сама запропонувала допомогу: Харків'янка готувала інформацію для програм Скабєєвої та Соловйова

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові жінку, яка допомагала російським ЗМІ виправдовувати збройну агресію Росії проти України. За даними слідства, жінка через соцмережу "ВКонтакте" звернулася до російського воєнного кореспондента та запропонувала допомогу, передають Патріоти України.

Із січня по квітень 2024 року вона збирала та передавала йому інформацію про проведення мобілізаційних контрдиверсійних заходів у Харкові та ставлення харків'ян до Росії, стежила за новинами у Telegram-каналах або "втемну" випитувала інформацію у знайомих. Інформацію, отриману від харків'янки, кореспондент передавав модераторам російських центральних телеканалів або сам ходив по ефірах із підготовленими тезами.

"Фігурантка готувала тези, які використовували у замовних матеріалах центральні телеканали росії. Зокрема щодо ракетно-бомбових ударів рф по критичній інфраструктурі Харкова. Затримана готувала такі "інформаційні довідки", які героїзували окупантів та заперечували їхні воєнні злочини. У подальшому її повідомлення "розганяли" в сюжетах рупорів кремля, серед яких ток-шоу Скабєєвої та Соловйова", — повідомили в СБУ.

У жінки провели обшуки, під час яких знайшли та вилучили мобільний телефон із доказами її роботи на Росію. Слідчі оголосили їй підозру за ⁠ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) і ⁠ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує до 12 років тюрми. Зараз вона знаходиться під вартою.

Більш амбітна, ніж Часів Яр: Британська розвідка розповіла про поточну ціль окупантів на Донеччині

вівторок, 21 травень 2024, 14:04

Наступ окупантів на сході України продовжується. Оперативною метою російських загарбників є Покровськ. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії, передають Патріоти України. Зокрема, російські війська продовжували зосереджувати свої операти...

Прикидаються цивільними: З Тульської області в Україну сунуть окупанти

вівторок, 21 травень 2024, 13:31

До 600 російських окупантів з Тульської області (РФ) під виглядом цивільних пересуваються до Луганської області. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону, передають Патріоти Україн...