"Саме прагнення відправити у відставку Парубія - не стільки про владу, скільки про реванш і хаос", - Портников

"Збір підписів за відставку голови Верховної Ради Андрія Парубія можуть зв'язати з прагненням новообраного президента Володимира Зеленського та його команди скоріше оновити керівництво країни. Але я дуже сумніваюся, що сам Зеленський взагалі щось знає про такий намір", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Не кажучи вже про те, що і сам новообраний президент, і ми з вами нічого не знаємо про те, що ж таке насправді команда Зеленського, хто обійматиме державні посади, хто буде працювати в адміністрації президента. Українці, як у фантастичних романах братів Стругацьких, проголосували за анонімну владу. І ця влада поки що залишається владою тіней.

Але цю порожнечу - користуючись політичною недосвідченістю нового президента, який готується до інавгурації і останнього концерту водночас - легко можуть заповнити сили реваншу. Тому що кожен тепер може діяти ім'ям Зеленського, кожен може використовувати уявлення еліти і суспільства про наміри і дії Зеленського, кожен може навіть видавати себе за представника Зеленського - поки новий президент мовчить і святкує. І збір підписів за відставку голови Верховної Ради - це ще верхівка айсберга, те, що ми бачимо в Києві. У регіонах, особливо на сході та півдні країни цей процес перетікання влади до самозваної порожнечі може набути куди більшого масштабу.

Втім, саме прагнення відправити у відставку Парубія - не стільки про владу, скільки про реванш і хаос. Зрозуміло, що обрати нового голову Верховної Ради навряд чи вдасться, ми навіть не знаємо напевно, скільки пропрацює чинний склад парламенту. Але прибрати з посади спікера людину, з якою багато хто асоціює Майдан і опір суспільства кримінальній владі є зрозумілою метою. Домогтися дестабілізації країни, паралізувати парламент, обезголовити структури влади є зрозумілою метою. Тому що вже доводилося пояснювати, що головне завдання Кремля і тих, хто співпрацює з його вежами – зовсім не промосковський президент, а дестабілізація і дискредитація самої української державності. Хаос.

Тому так важливо стежити за тим, хто підпишеться за відставку спікера - багато масок може бути зірвано і в українців з’явиться прекрасна можливість позбутися тих, хто тільки розігрував роль патріотів країни, усіх цих ведмедів у синьо-жовтій шкурі. Та й за можливими діями команди нового президента в цій ситуації теж важливо простежити - так ми і дізнаємося, хто в цій команді грає на боці України, а хто - на боці тих, хто хоче, щоб її не було".

Джерело: Еспресо.ТV

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...