Саме він керував операцією в Іловайську: Зеленський призначив нового начальника Генштабу

ТСК Верховної Ради встановила, що наказ про вихід українських військових з Іловайська дав саме Руслан Хомчак.

Руслан Хомчак. Фото: InfoResist.

Президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Хомчака начальником Генерального штабу, повідомляють Патріоти України.

«Призначити Хомчака Руслана Борисовича начальником Генерального штабу - Головнокомандувачем Збройних Сил України», - йдеться в указі 303/2019 опублікованому на сайті президента України.
302 указом Зеленський звільнив з цієї посади Віктора Муженка. Нагадаємо, генерал-лейтенант Руслан Хомчак командував операцією в Іловайську. ТСК Верховної Ради встановила, що наказ про вихід українських військових з Іловайська дав саме він.

Довідка. Руслан Хомчак - український військовик, генерал-лейтенант Збройних сил України, командувач Оперативного командування «Південь». Учасник війни на сході України. Начальник Штабу СВ ЗСУ з 2016 і дотепер.

Руслан Хомчак закінчив Московське загально-військове училище. Проходив службу у Німеччині, а згодом у Білоруському Червонопрапорному окрузі. Протягом семи років служив у 24-й окремій механізованій бригаді, куди після закінчення Національної академії оборони повернувся начальником штабу. Протягом чотирьох років був командиром 300-го окремого механізованого полку в Чернівцях, а у квітні 2005 року очолив 72-гу окрему механізовану бригаду. З 2009 року — начальник штабу 8-го армійського корпусу.

Стрімкий кар'єрний зліт Хомчака розпочався після приходу до влади Віктора Януковича. У 2011 році полковник Хомчак указом Президента України № 859/2011 від 23 серпня 2011 року отримує військове звання генерал-майора. У травні 2012 його підвищують з посади начальника штабу 8-го армійського корпусу до командира 6-го армійського корпусу, а у серпні 2013 року присвоюють військове генерал-лейтенанта. У листопаді того ж року 6-й армійський корпус було переформовано у Оперативне командування «Південь», тимчасово виконуючим обов'язки командира якого і став Руслан Хомчак.

«Муженко в Брюсселе с НАТОвцами. Пока его нет, принято решение. На днях будет представлен новый Начальник Генерального Штаба. Хомчак» — написав у своєму Телеграм-каналі волонтер Роман Донік.

«Муженко не планировал операцию по Иловайску, он просто не мог ее планировать. Потому что это была чисто милицейская операция. Муженко уже вынужден был спасть людей, которых завели на бойню авантюристы. От ЗСУ Корбан отправил туда Хомчака. Который должен был одеть лавровый венок победителя, закончившего АТО. А после этого стать НГШ или министром обороны. Который нарушил приказ Муженко. Который не мог отказать Коломойскому. А освещать историю победы должен был летописец Бутусов», — поділився важливими подробицями тих трагічних подій Донік.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...