Саме звідти обстрілювали Салтівку: Від окупантів звільнили ще два села поблизу Харкова

Від російських окупантів звільнили Бобрівку та Байрак під Харковом і б'ються за селище Кутузівка (населені пункти входять до Куліничівської селищної ради, знаходяться одразу за Окружною у напрямку Старого Салтова, за два кілометри один від одного). Про це повідомив спецкор ТСН Олександр Задорожний. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає, зазначають Патріоти України.
В одному із сіл окупанти покинули практично справну інженерну машину МТЛБ. У прямому ефірі українські військові ходять по звільнених селах і кажуть, що наступна мета – Кутузівка.

З цих сіл, а також окупованих Липців та Циркунів російська армія постійно обстрілює Північну Салтівку. "Обстановка у Північно-Східній, Східній операційних зонах залишається складною. Місто Харків знаходиться у частковій облозі, ворог цілиться реактивними системами залпового вогню та ствольною артилерією", - сказав Сергій Наєв, командувач Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України.

Окрім Бобрівки та Байрака, ЗСУ звільнили територію військової частини, яка була знищена у перші години війни: на її територію було випущено три надпотужні ракети, повідомив Олександр Задорожний.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...