Самі себе утилізують: У ЗСУ пояснили, чому ворог добиває своїх поранених під Авдіївкою

Найскладнішою ситуацією на Авдіївському напрямку є північ та південний захід. Про це повідомив офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

З його слів, ворог не змінив своїх цілей щодо Авдіївки. "Цілі в них залишаються ті самі — перерізати дороги, оточити Авдіївку і відзвітувати своєму фюреру про те, що ми типу взяли Авдіївку і все у нас добре", — сказав Сергій Цехоцький.

Він наголосив, що попри труднощі, включаючи погодні умови, українські підрозділи виконують свої бойові завдання. Проте окупанти роблять марні спроби атакувати позиції ЗСУ. Цехоцький зауважив, що активною атакою такі дії противника назвати не можна, оскільки для прориву в певному місці не вистачає сил та засобів, які використовуються.

На Авдіївському напрямку ворог майже не застосовує техніку. Сергій Цехоцький розповів, що українські бійці підбивають техніку, якщо її бачать на дальніх підступах. Зокрема, днями бійці ЗСУ уразили російський танк Т-72. Крім цього, Сили оборони активно "полюють" за центрами управління дронами, розуміючи, що не можна чекати, поки ворожі БПЛА прилетять.

Втрати ЗС РФ на Авдіївському напрямку

За словами Цехоцького, цілодобово ворог втрачає сотні бійці по всьому Авдіївському напрямку — Авдіївка, Мар'їнка. Також він повідомив, що українці по перехопленню почули, як російський командир однієї з груп докладав та заявив про "трьохсотів", на що йому відповіли: "Ну ти знаєш, що робити. Якщо не зробиш, то я тебе…".

Офіцер наголосив, що окупанти самі себе утилізують, аби не виносити та не докладати зусилля для того, аби надати допомогу. Це все відображається на моральному стані російських військових, додав він.

В Кремлі відкорковують "Шампанське": Ле Пен після формування свого уряду обіцяє скасувати французький дозвіл Україні бити по РФ

п’ятниця, 5 липень 2024, 23:57

Лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен, відома своїми проросійськими висловлюваннями, запевнила, що прем’єр-міністр від її партії нібито не дозволить Україні застосовувати французьку далекобійну зброю для ударів по території Росії, передають Патр...

Готували масований ракетно-дроновий удар по військовій інфраструктурі Одеси СБУ затримала жіночу агентурну групу ФСБ. Опублікована переписка

п’ятниця, 5 липень 2024, 23:30

Зловмисниці перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення. Служба безпеки нейтралізувала агентурну групу ФСБ Росії, яка діяла в Одесі. До складу ворожого осередку входили три мешканки міста віком від 19 до 23 років, які працювали у місцевій ка...