Саміт ШОС став вироком для Х***ла: Путіна публічно принизили, а він добиває себе пакетом "самовбивчих рішень", - Піонтковський

Російський диктатор Володимир Путін останнім часом потрапив у низку ситуацій, коли його публічно принизили. Але після цього він ще й ухвалив низку рішень, які для нього можуть бути "самовбивчими". Про це розповів російський публіцист та соціолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю на Youtube-каналі ТСН, передають Патріоти України.

Публіцист зазначає, що у поведінці Путіна навіть проглядається якась тенденція – "він робить самогубні кроки після того, як зазнає якогось публічного приниження". Становище Путіна серйозно погіршувалося ще до звільнення захисниками України Херсона – десь після того, як українські військові потужно погнали окупантів з Харківської області.

Публіцист нагадав про те, що у період вересень-жовтень відбувалися два саміти – Шанхайська організація співпраці в Самарканді та Нарада з взаємодії та заходів довіри в Азії в Астані.

"У Самарканді на саміті ШОС його публічно "відшмагали" Сі (лідер Китаю Сі Цзіньпін – ред.) і Моді (прем'єрміністр Індії Нарендра Моді – ред.). Вони на очах усього світу читали нотації, що так не поводяться люди в 21 столітті, особливо неприпустимий ядерний шантаж. Ядерний шантаж викликав різку реакцію не тільки США, але і Китаю, і Індії", – зазначає Піонтковський.

А під час саміту в Астані Путін зазнав можливо навіть більшого приниження, каже публіцист. "Цілком здавалося б вірні васали Рахмон і Бердимухаммедов казали – Володимире Володимировичу, що ж ви продовжуєте поводитися з нами як з союзними республіками? Ми ж давно вже ніякі не союзні республіки", – нагадав Піонтковський.

Після повернення до Москви Путін, зазнавши таких принижень, ухвалив пакет "самовбивчих рішень", зазначає публіцист. Зокрема, про часткову мобілізацію в Росії, так званий "референдум" на окупованих територіях та анексію територій чотирьох українських областей.

"У ті ж дні він підірвав обидва "Північні потоки", "покаравши" Захід – газ він їм не даватиме. Немає у нього гарних кроків", – каже Піонтковський.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...