"Санітарна зона" Путіна проходитиме через Москву, - Данілов

"Санітарна зона" між недоімперією і Україною, про яку говорив Путін, буде проходити не по нашим теренам, а по залишках Московщини, зокрема її російську, наголосив секретар РНБО. Українські військові можуть зробити "санітарну зону" на території Росії. Вона може проходити територією Москви, а може й далі. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов у ефірі телемарафону у вівторок, 19 березня.

"Звичайно, "санітарна зона" буде зроблена, але точно не Путіним, а українським військом. Причому не тільки українським військом, а я більш ніж впевнений, що в цьому братимуть участь і інші країни. І цей "санітарний кордон" проходитиме на території кордонів таких міст як Москва, може трохи далі", - наголосив секретар РНБО.

Данілов зазначив, що "санітарна зона" потрібна для того, щоб росіяни не нападали на Україну. За його словами, ЗСУ планують зробити таку зону вже після перемоги.

Нагадаємо, очільник Кремля Володимир Путін, говорячи про удари по прикордонних областях РФ, пригрозив, що Росія у якийсь момент може створити "санітарну зону" на прилеглих територіях України.

За словами речника Кремля Дмитра Пєскова, Росії потрібна буферна чи "санітарна зона" на кордоні з Україною для того, щоби українці не могли завдавати ударів по російських об'єктах.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...