"Санкт-Петербург під прицілом": Посол РФ відзначився дивною заявою про "агресивну" Естонію

У Росії пояснили суть дипломатичного скандалу з Естонією. Виявляється, причина невдоволення Москви - постачання зброї, яка здатна "тримати Санкт-Петербург під прицілом", передають Патріоти України.

За словами посла РФ в Естонії Володимира Ліпаєва, Захід має намір поставить Таллінну сучасну зброю, щоб створити систему протиракетної оборони.

"Сюди (в Естонію - ред.) планується поставити найсучасніші види звичайних озброєнь, які здатні тримати під прицілом Санкт-Петербург, створюється система протиракетної оборони середнього радіусу дії. Мимоволі задаєшся питанням: а з ким Естонія планує воювати?" – заявив російський дипломат.

Крім того, він звинуватив владу Естонії в печерній русофобії та естонізації місцевого населення "єзуїтськими" методами.

Дипломатичний скандал РФ та Естонії - що відомо

Влада РФ вирішила знизити рівень дипломатичних відносин з Естонією до тимчасового повіреного у справах, через що посол Естонії в РФ Маргус Лайдре покине Москву до 7 лютого 2023 року. У свою чергу глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що російський посол повинен покинути країну до цього терміну.

Крім того, естонський дипломат виступив за дотримання країнами ЄС принципу паритетності в дипвідносинах з Росією, що передбачає однакову кількість дипломатів в обох країнах.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...