Санкції дають про себе знати: Більшість шкіл РФ зіткнулися з нестачею паперу, є проблеми з продуктами, - Forbes

Понад половина російських шкіл та дитячих садків зіткнулася з нестачею паперу - таких установ 61%, 18,4% говорять про перебої у програмному забезпеченні, а 12,9% заявляють про проблеми з харчами через порушення постачання до РФ. Про це розповіли аналітики сервісу "Актіон Освіта", які спеціально для Forbes Russia провели опитування працівників державних шкіл та дитячих садків із 70 регіонів Росії, передають Патріоти України.

Повідомляється, що 32% не відчули на собі наслідки вторгнення Росії до України. Крім того, у 6,2% випадків виникають розбіжності через різні погляди на ситуацію у світі.

Російські журналісти дізналися, що складнощі з папером, програмами та продуктами зазнають і приватні освітні установи. Директор однієї з мереж приватних садків розповів, що через блокування російських карт системами Visa та Mastercard компанія не може оплатити додаткове місце для зберігання даних на "Google Диску", а базового розміру садочку не вистачає.

Засновниця дитячих шкіл для вивчення мов Олена Іванова розповіла, що з березня більшість закордонних видавництв, які постачали підручники та посібники, перестали працювати на російському ринку. А ті книги, які ще є у продажу, починають дорожчати. Також виділяє подорожчання цін на папір із початку вторгнення Росії до України на 20-25%.

Власниця іншої мережі дитсадків Жанна Казанська розповіла, що вважає подорожчання паперу найактуальнішою проблемою для свого бізнесу. За її словами, з лютого 2022 року ціна на неї зросла на 40-50%, а компанії доведеться "замислитися про розумне споживання". Також відзначається зростання товарів на 20-25%.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали:

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...