Санкції є санкції: Фінляндія заарештувала майже тисячу російських вантажних вагонів

Фінляндія заарештувала майже тисячу вантажних вагонів, які належали російським компаніям із санкційного списку Європейського союзу, повідомляє Reuters із посиланням на фінського залізничного оператора VR Transpoint, передають Патріоти України.

Згідно з офіційними документами, ще у червні судові пристави Фінляндії заарештували 865 залізничних вагонів із Росії. Перед цим були заморожені активи кількох десятків російських і білоруських фірм, включаючи транспортних, на суму щонайменше 82 мільйони євро. Дії були вжиті через санкції, накладені Європейським союзом на постачання російського вугілля.

Голова відділу логістики VR повідомив фінським ЗМІ, що близько п’яти тисяч російських залізничних вагонів перебували у Фінляндії, коли уряд вирішив обмежити рух поїздів між країнами. Згідно із заявою VR, вагони хотіли відправити назад, але судові пристави наказали накласти арешт на частину з них.

Деякі вилучені вагони належать компаніям, які потрапили безпосередньо під санкції Європейського союзу. Інші є власністю акціонерів, які також потрапили до списків санкцій після початку повномасштабної війни Росії проти України.

Одна з таких фірм – Альфа-лізинг – подала скаргу до фінського суду на «неправомірні дії судових приставів», повідомив Reuters керівник корпоративного бізнесу компанії Андрій Барков.

У російській залізниці від коментарів відмовилися. Мінтранс РФ на запит Reuters не відповів.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...