Санкції проти РФ можуть бути послаблені, якщо вона виведе війська з України та поверне території, - заступниця держсекретаря США

Заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд вважає, що можливою умовою пом’якшення деяких запроваджених проти Росії санкцій є виведення нею військ із усієї України та серйозне ставлення до переговорів. Про це Нуланд заявила на слуханнях із питань протидії російській агресії в Сенаті в четвер, передають Патріоти України.

"У контексті рішення Росії вести серйозні переговори і вивести свої війська з України та повернути території, я, безумовно, підтримала б це (пом’якшення санкцій). Думаю, що державний секретар США Блінкен зробив би те ж саме", – сказала вона.

Нуланд відповідала на питання сенатора Ренда Пола, який запропонував укласти між США й Росією домовленість про взаємне зняття санкцій із російських та американських законодавців.

Пол стверджував, що санкції проти російських депутатів накладені через те, що вони мають "певні переконання" (йдеться про підтримку анексії територій України та агресивної війни), і це ускладнює здійснення діалогу та "законодавчого обміну".

"Я б сказав, що якщо США не зацікавлені в тому, щоб були розмови з росіянами, ми повинні уважно подивитися, що можна зробити, щоб сприяти цьому", – вважає сенатор.

Зазначимо, що Сполучені Штати досі вказують на те, що Росія не відмовляється від намірів захопити всю Україну та не ставиться серйозно до переговорів або будь-яких інших кроків на шляху до деескалації.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...