Санкції Путіна не зупинять: Росія отримає від продажу нафти та газу навіть більше, ніж минулого року, - The Gurdian

Росія, незважаючи на запроваджені санкції, продовжує нарощувати експортні виторги. При цьому запаси товарів дозволяють впоратися з обмеженням імпорту у короткостроковій перспективі. Як пише економічний редактор The Gurdian Ларрі Елліот, немає жодних безпосередніх ознак того, що Росія йде з України, передають Патріоти України.

І це не дивно, тому що санкції призвели до перекрученого ефекту підвищення вартості експорту нафти і газу з Росії, значного збільшення її торговельного балансу та фінансування її військових дій.

"За перші чотири місяці 2022 року Путін може похвалитися позитивним сальдо рахунку поточних операцій у розмірі 96 мільярдів доларів, що більш ніж утричі перевищує показник за той самий період 2021 року", – каже журналіст.

Не можна сказати, що санкції безболісні для Росії. За оцінками Міжнародного валютного фонду, цього року економіка скоротиться на 8,5% через колапс імпорту із заходу. Росія має запаси товарів, необхідні підтримки економіки, але згодом вони будуть витрачені. Проте, як зазначає економіст, Росія створює і кризи у відповідь. Наприклад, заблокувала українські порти та залишила без зерна близько 400 млн людей у всьому світі.

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...