Санкції з "Північного потоку-2" зняв не дарма? Байдена викрили в отриманні грошей від російського лобіста

Президент США Джо Байден і його союзники нібито отримали гроші на передвиборну кампанію у відомого російського лобіста в 2020 році, всього за кілька місяців до того, як його адміністрація вирішила скасувати санкції проти Північного потоку-2. Про це пише nypost.com, передають Патріоти України.

За даними ЗМІ, Річард Берт, керуючий партнер McLarty Associates і колишній посол США в Німеччині, який може бути лобістом проекту СП-2 заплатив Джо Байдену 4000 доларів в жовтні 2020 року і витратив ще 10 000 доларів для комітету, який підтримував кандидата від демократів.

Видання стверджує, що Берт в даний час безпосередньо займається лобістською діяльністю для Nord Stream 2 AG, оператора проект Північний потік-2.

Зокрема, Берт представляє інтереси всіх 5 компаній, які є партнерами Газпрому за проектом Північний потік-2 (німецькі Uniper і Wintershall Dea, австрійська OMV, французька Engie і англо-голландська Shell).

Видання зазначає, що в ході виборчої кампанії Байден обіцяв не брати гроші у лобістів, але Демократична партія заявила, що була не в курсі діяльності Берта.

NYP акцентує увагу читачів на те, що Байден і його союзники отримали гроші лише за кілька місяців до рішення про скасування санкцій щодо Nord Stream 2.

Удар з півночі не дав бажаного ефекту ворогу на сході: ЗСУ відновили втрачені позиції на Харківщині

середа, 15 травень 2024, 1:45

Українські військові відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих ділянках Куп'янського напрямку. Про це увечері у вівторок, 14 травня, повідомив Генеральний штаб ЗСУ. . "Ситуація в районах бойових дій залишається склад...

"Готові розглянути конкретну пропозицію": Ще одна країна в НАТО назвала умови відправлення військ до України

вівторок, 14 травень 2024, 23:54

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон допускає, що Стокгольм може розглянути питання відправлення військ до України, якщо країни-союзники складуть "конкретну пропозицію". Про це йдеться у Breaking Defense із посиланням на слова міністра оборони Швеції, пер...