Санкції, зрозумілі для особливих громадян: США пригрозили відрізати оточення Путіна від міжнародних платіжних систем

США вивчають нові санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією навколо України, біля кордонів якої, як стверджують американські військові аналітики, зосереджено майже 100-тисячне угруповання російських солдатів, передають Патріоти України.

Зокрема, розглядається можливість позбавити російських олігархів доступу до міжнародних платіжних систем Visa та Mastercard, а також запровадити обмеження на подорожі до Британії та Європи, у тому числі для членів їхніх сімей, пише NYT.

За словами Андреа Кендел Тейлор, експерта з Росії Центру нової американської безпеки (Center for a New American Security), чиновники адміністрації Байдена зараз перебувають у Європі та намагаються виробити скоординований пакет. Також обговорюються заходи проти російських банків, нафтогазових компаній та суверенного боргу.
Вашингтон поки все ж таки намагається домовитися з Кремлем дипломатичними каналами, кажуть джерела NYT. При цьому питання додаткової військової допомоги Києву, понад узгоджені поставки на 400 млн доларів, підвисло в повітрі: чиновники побоюються, що це призведе до ескалації ситуації.
США не виключають жодних дій у відповідь на «нетипову» військову активізацію Росії на кордоні з Україною, заявила у п'ятницю помічник держсекретаря США з Європи та Євразії Карен Донфрід. «У нас є набір інструментів, які включають широке коло варіантів», — сказала вона, додавши, що питання обговорюватиметься на рівні НАТО, в рамках зустрічі глав МЗС наступного тижня.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...