Санна Марін програла вибори у Фінляндії: Очільник партії-переможця закликав Путіна забратися з України

Лідер Соціал-демократичної партії Фінляндії та прем'єр-міністр країни Санна Марін програла парламентські вибори. Політична сила чинного глави уряду зайняла третє місце, передають Патріоти України

Випередили соціал-демократів права партія "Національна коаліція" та ультраправа партія "Фіни". За результатами виборів, партія "Національна коаліція" (НКП) набрала 20,8% голосів, а партія "Фінів" набрала 20,1%. У свою чергу, політичній силі чинного прем'єр-міністра не вистачило лічених голосів, щоб вийти на друге місце – 19,9% голосів. Явка виборців становила 71,9%.

Лідер партії "Національна коаліція" Петтері Орпо заявив, що отримав мандат від виборців на формування нового уряду. Невдовзі після цього Санна Марін визнала поразку.

Глава уряду Фінляндії привітала переможців виборів під час своєї післявиборної промови. При цьому вона зазначила, що попри поразку її партія СДП набрала "хорошу кількість" голосів.

"Це справді гарне досягнення, незважаючи на те, що сьогодні я не фінішувала першою", – підсумувала результати виборів Марін.

У свою чергу переможець виборів, лідер "Національної коаліції" Орпо заявив, що незабаром розпочнеться робота над формуванням нового уряду та парламентської коаліції. Важливо відзначити, що у своїй промові він згадав про російську агресію проти України.

Орпо запевнив, що солідарність скандинавської країни з Києвом залишиться сильною під час його перебування на посаді прем'єр-міністра. Також він закликав кремлівського диктатора Володимира Путіна прибирати свої війська з України.

"Ми підтримуємо вас, ми з вами. Ми не можемо прийняти цю жахливу війну. І ми зробимо все необхідне, щоб допомогти Україні, українському народу, бо вони борються за нас. Це зрозуміло. І послання президенту Росії Володимиру Путіну: забирайтеся з України , тому що ви програєте", – сказав Орпо.

Чи бути депортації: Польський посол пояснив, чого очікувати українцям призовного віку

неділя, 12 травень 2024, 7:49

Українських чоловіків призовного віку силою з Польщі не повертатимуть, однак Варшава ще не вирішила, що з ними робити. Про це розповів посол Польщі в Україні Ярослав Ґузи в інтерв’ю «Укрінформу». «Досить важко уявити, що польська влада повертатиме чоло...

"Я б казала про комбінацію причин": Деканоїдзе пояснила, як Грузія дожилася до загрози проросійського реваншу

неділя, 12 травень 2024, 7:23

Помилки Заходу після 2008 року та анексії Криму, помилки грузинської опозиції, корупція та клептократія, які розквітли при експрем’єрові Грузії та засновнику правлячої партії країни «Грузинська мрія» Іванішвілі, призвели до того, що Грузія розвертаєтьс...