Наступ із боку Білорусі може розпочатися з 15 грудня, туди планують перекинути до 90 тис. солдатів, - Сазонов

Наступ із боку Білорусі на Україну буде. Він може розпочатися приблизно 15 грудня. До того часу Росія збирається перекинути в РБ до 90 тисяч своїх солдатів, передають Патріоти України.

Про це повідомив боєць Збройних сил України і відомий блогер Кирило Сазонов у Facebook. За його словами, підготовка до нападу йде, РФ перекидає в Білорусь техніку й особовий склад, причім не лише з Росії, а й із Херсонського та Запорізького напрямків.

"Із завтрашнього дня (15 листопада) до 5 грудня до Білорусі мають перекинути до 90 тисяч бійців. Таємно, в об'їзд міст, як завгодно. Але зробити це зовсім потай неможливо, я думаю. І підпілля у РБ, яке щільно працює з нашою розвідкою, швидко все це висвітить. Усього розраховують зібрати, як і планували, близько 150 тисяч особового складу", – написав Сазонов.

Проте він зазначив, що регулярних військ там буде 60 тисяч, а всі інші – російські мобілізовані та білоруська армія. Остання, за словами Сазонова, за досвідом та підготовкою рівняється з тими ж мобілізованими РФ.

Український військовий також назвав приблизну дату нападу з боку Білорусі. "До 5 грудня заведуть основну масу, постійно їх тримати під дахами та годувати – те ще навантаження на інфраструктуру. Доукомплектування, формування та поточні питання – щонайбільше 10 днів. Це теж із їхньої програми. Тож із 15 грудня можуть поперти до нас. Наші аналітики припускають, що трохи згодом. З огляду на любов сусідів псувати свята – на католицьке Різдво чи Новий рік. Подивимося", – написав він.

Водночас Сазонов наголошує, що Українські захисники готові до цього. Мало того, чекають з нетерпінням. А от у Білорусі дуже нервують із цього приводу.

"До питання нашої готовності. Друзі, якщо наша розвідка дозволяє мені це публікувати, а я щоразу питаю дозвіл, розумієте рівень поінформованості Генштабу? Усі чудово все знають. Всі готові. Деякі військові нявкають від нетерпіння. Не дарма їх котиками називають. Ну а в Мінську дуже нервують. Побоюються, що наші відіб'ють їхній наступ і поженуть не до кордонів України, а далі", – зазначив Сазонов.

Мета армії РФ - не Харків: Військовий аналітик пояснив справжній задум ворога

субота, 11 травень 2024, 12:28

Російські окупаційні війська не мають на меті захопити Харків, водночас намагаються максимально понівечити місто обстрілами та зробити його непридатним для проживання. Спробами наступати на півночі Харківщини росіяни хочуть відвернути Сили оборони Укра...

Запеклі бої тривають: Сили оборони вибивають росіян із "сірої зони" на Харківщині

субота, 11 травень 2024, 12:26

На півночі Харківщини утворилася так звана "сіра зона". За словами очільника Ради резервістів Сухопутних військ Івана Тимочка, після відступу противника восени 2022 року, ЗС РФ не зупинилися ідеально по лінії кордону, пише "Еспресо". "Станом на сьогод...