СБУ оприлюднила аудіо розмови Медведчука з чиновником РФ у Криму та копію його листа Путіну

Результати експертиз підтвердили справжність голосу політика і його почерк у поправках до листа президенту РФ Володимиру Путіну від імені підприємства.

СБУ опублікувала розмову нібито нардепа Віктора Медведчука з неназваним високопоставленим чиновником російського уряду про переоформлення підприємства для захоплення власності в окупованому Криму, повідомляють Патріоти України.

Нові "плівки" члена ОПЗЖ з'явилися після оголошення СБУ про те, що Медведчуку, а також його колезі в парламенті Тарасу Козаку висунуто підозри про держзраду та замах на розграбування державних ресурсів. Як вказано на сайті відомства, результати експертиз підтвердили справжність голосу політика і його почерк у поправках до листа президенту РФ Володимиру Путіну від імені підприємства.

Зазначимо, що співрозмовники обговорювали київське підприємство "Нові проєкти", нібито пов'язане з народними депутатами. Ця фірма раніше отримала контроль над родовищем корисних копалин "Глибоке", розташоване у водах біля окупованого Криму. Медведчук і його соратник Козак, як з'ясувало слідство, змовилися з російським чиновником щодо видобування корисних копалин на шельфі Чорного моря.

Під час розмови особа з голосом, схожим на голос Медведчука, казала, що готова створити нову юридичну особу – щоб можна було переоформити документи згідно із законодавством країни-агресора.

Скриншот відео

Крім того, в СБУ показали документи й лист до Путіна:

"Тож, ідеться про заподіяння шкоди економічній безпеці України, розграбування національних цінностей на окупованій території, допомогу іноземній державі", – вказано в повідомленні.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...