СБУ прокоментувала істерику ОПЗЖ щодо обшуків у кума Путіна

Слідчі дії проходять в одному з офісів охоронної компанії, афілійованої з Віктором Медведчуком.
Олена Гітлянська. Фото: соцмережі.

У середу, 4 грудня, в Офісі голови політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука проходять слідчі дії. Про це заявила прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська, передають Патріоти України.

При цьому Гутлянська уточнила, що на питання про те, в рамках якого кримінального провадження проводяться ці дії, СБУ наразі відповісти не може.

“Це проводяться не обшуки, а інші слідчі дії”, – зазначила вона.

У свою чергу нардеп ОПЗЖ Ренат Кузьмін назвав те, що відбувається саме обшуками, вважаючи їх незаконними, повідомляє «112.Україна». За його словами, в приміщенні, де йдуть слідчі дії, знаходиться офіс Медведчука. Кузьміна туди не пустили.

«Мені відкрили двері озброєні автоматами люди з написами на грудях СБУ. Схоже, співробітники СБУ проводять якісь слідчі дії в цьому офісі. Враховуючи, що в цій будівлі знаходяться офіси народних депутатів, то проведення обшуків у депутатів, у їхніх прийомних, а також майна депутатів є злочином», – сказав він.

При цьому він пригрозив, що, в тому випадку, якщо відбудуться обшуки у нардепів, то це буде розцінюватися як посадовий злочин, а виконавці будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Кузьмін заявив, що все, що відбувається, схоже на помсту спецслужби однопартійцям Медведчука за звернення до ДБР з вимогою порушення кримінальної справи за «незаконне стеження» і застосування оперативно-технічних коштів щодо партії. Він зазначив, що, ймовірно, нова українська влада використовує СБУ у політичних цілях.

“Якщо нова, молода команда Зеленського продовжує старі методи Порошенка, то всі ми зіткнемося з ситуацією, при якій закони дотримуватися не будуть, спецслужби будуть виконувати політичні замовлення, а опозиційні політики сидітимуть по в’язницях, на нелегальному становищі, і змушені будуть боротися з чинною владою доступними їм методами”, – резюмував екс-заступник генпрокурора часів президентства Віктора Януковича.

Не розуміє, навіщо проводити обшуки в офісі голови політради ОПЗЖ нардеп від президентської партії “Слуга народу” Олександр Дубинський. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

“А ось цей обшук у Медведчука перед зустріччю в “нормандському форматі” – він для чого, з точки зору дипломатії?”, – написав він.

Пізніше Гітлянська на своїй сторінці в Facebook заявила, що журналіст її неправильно зрозумів.

«Будь ласка, не поширюйте інформацію РБК-Україна, де я б підтвердила обшук у Медведчука», – написала вона, зазначивши, що це НЕ відповідає дійсності.

Вона висловила надію, що журналіст просто переплутав “є” з “так”.

«И не розчули, що я помітила, що слідчі дії відбуваються в іншому приміщенні і ставлення до політика не мають», – додала вона.

При цьому вона зазначила, що слідчі дії проходять в одному з офісів охоронної компанії, афілійованої з Медведчуком. В офіційному коментарі СБУ йдеться, що співробітники спецслужби задокументували протиправну діяльність задокументували протиправну діяльність працівників приватної охоронної компанії, яка за гроші збувала інформацію з обмеженою доступом. Ці ж зловмисники, стверджують в СБУ, проводили негласні заходи, що обмежують права і свободи людини. «Роздруківка телефонних з’єднань і дані з закритих баз зловмисники реалізовували замовникам», – сказано в повідомленні.

В СБУ стверджують, що в рамках розслідування провели обшуки в Києві, зокрема на вулиці Васильківська 23 за адресами офісних приміщень охоронної компанії, детективного агентства в місцях проживання фігурантів справи.

Останнє заведено за статтями про порушення недоторканності приватного життя, несанкціонованому збуті або розповсюдженні інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації, зловживанні владою або службовим становищем КК України. Одному із співзасновників детективного агентства оголошено про підозру у вчиненні цих злочинів.

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...