СБУ провела масштабну спецоперацію проти нелегальних бурштинокопачів та торговців

Служба безпеки України в середу, 23 вересня, провела масштабну спецоперацію в Рокитнянському й Дубровицькому районах Рівненської області. У межах цієї спецоперації СБУ затримувала нелегальних копачів бурштину й конфісковувала спеціальну техніку.

Всього правоохоронці викрили 15 учасників угруповання, що організувало незаконний промисел, повідомляє Служба безпеки України.

Під час нелегальних робіт зловмисники використовували технологію гідрозмиву ґрунту, яка є небезпечною для навколишнього середовища. Видобутий бурштин вони збували місцевим перекупникам.

У зловмисників також виявили 10 дизельних мотопомп і понад 20 кілограмів бурштину. Крім втрати товару, групі місцевих загрожують і реальні терміни – до 7 років за ґратами з конфіскацією майна кожному.

СБУ провела на Рівненщині спецоперацію через нелегальний видобуток бурштину: дивіться фото

Втім спецоперація діяла не лише на місці видобутку бурштину, а й у селі Будимлі, де живуть багато зловмисників. Момент, як озброєні працівники СБУ затримують місцевих, потрапив на відео.

Спецоперація СБУ в Будимлі: дивіться відео

Спецоперація СБУ на Рівненщині: дивіться відео

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали:

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...