СБУ провела масштабну спецоперацію проти нелегальних бурштинокопачів та торговців

Служба безпеки України в середу, 23 вересня, провела масштабну спецоперацію в Рокитнянському й Дубровицькому районах Рівненської області. У межах цієї спецоперації СБУ затримувала нелегальних копачів бурштину й конфісковувала спеціальну техніку.

Всього правоохоронці викрили 15 учасників угруповання, що організувало незаконний промисел, повідомляє Служба безпеки України.

Під час нелегальних робіт зловмисники використовували технологію гідрозмиву ґрунту, яка є небезпечною для навколишнього середовища. Видобутий бурштин вони збували місцевим перекупникам.

У зловмисників також виявили 10 дизельних мотопомп і понад 20 кілограмів бурштину. Крім втрати товару, групі місцевих загрожують і реальні терміни – до 7 років за ґратами з конфіскацією майна кожному.

СБУ провела на Рівненщині спецоперацію через нелегальний видобуток бурштину: дивіться фото

Втім спецоперація діяла не лише на місці видобутку бурштину, а й у селі Будимлі, де живуть багато зловмисників. Момент, як озброєні працівники СБУ затримують місцевих, потрапив на відео.

Спецоперація СБУ в Будимлі: дивіться відео

Спецоперація СБУ на Рівненщині: дивіться відео

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...