СБУ у Миколаєві затримала коригувальницю російських ракетних ударів по місту (фото)

У Миколаєві правоохоронці затримали ворожу інформаторку, яка коригувала ракетні удари по місту. Наразі вона перебуває під вартою. Про це повідомляє Служба безпеки України, передають Патріоти України.

Зазначається, що поплічниця агресора викрита під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах півдня України. За даними слідства, фігуранткою є місцева жителька, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських окупантів і активно розповідала про це у соцмережах. Саме таким чином вона потрапила у поле зору ворога, який дистанційно залучив її до співпраці.

"Зловмисниця збирала інформацію про місця базування Сил оборони і розташування критичної інфраструктури на території Миколаївщини. Для збору інформації вона виходила на місцевість і приховано фотографувала розташування українських об’єктів, а також фіксувала прилеглу територію", - йдеться у повідомленні.

Отримані дані зрадниця надсилала через анонімний месенджер. У подальшому розвідувальну інформацію ворог міг використати для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по місту.

Співробітники СБУ затримали інформаторку на спробах збору і поширення закритих відомостей. Під час обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами листування з агресором.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).


"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...