СБУ в Херсоні затримала зрадника, який допоміг росіянам втекти від ЗСУ на катерах (фото)

СБУ затримала у Херсоні прихильника "руського міра", який допоміг ФСБ втекти на катерах на лівий берег Дніпра під час відступу. Про це повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

За інформацією Служби безпеки, зрадником виявився власник місцевої станції прогулянкових катерів. До широкомасштабного вторгнення чоловік влаштовував морські екскурсії в районі Залізного порту, а після тимчасового захоплення регіону він "перереєстрував" власний бізнес на користь Росії і уклав відповідний "договір" з окупаційною адміністрацією.

Після початку контрнаступу ЗСУ на півдні зрадник погодився співпрацювати з ворогом і допоміг загарбникам втекти від українських захисників на південному напрямку.

Для цього він передав у розпорядження ворога 6 плавзасобів, кожен з яких розрахований на 30 пасажирських місць. Саме на цих катерах на лівий берег Дніпра тікали кадрові співробітники російської ФСБ і ще декілька підрозділів окупаційних угруповань РФ.

Цими ж катерами окупанти примусово вивозили місцевих жителів до тимчасово захоплених районів Херсонщини. Після звільнення Херсона зловмисник намагався переховуватись в місті. Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Тепер чоловік може провести за ґратами до 12 років.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...