СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного із департаментів Київської обласної військової адміністрації. Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ, передають Патріоти України.

Спецоперація була проведена за сприяння Київської обласної військової адміністрації та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора. Вказано, що затримати поплічника російської спецслужби вдалося у Києві. Чоловік під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, хотів долучитися до однієї з бойових бригад ДШВ з метою шпигунства за місцями її базування та переміщення у напрямку передової.

Зауважується, що "у такий спосіб він сподівався розширити свої "можливості" щодо збору даних про озброєння, робочі плани та бойові операції українських захисників".

Проте співробітники СБУ вчасно викрили "крота", встановили його російських керівників та задокументували їх комунікацію в месенджері. Під час затримання у зрадника вилучено мобільний телефон із доказами листування. СБУ доповіла: "Наступним етапом було затримання фігуранта, коли він уже проходив співбесіди у штабі Командування українських десантників щодо "зарахування" до лав ЗСУ".

За інформацією слідства, затриманим виявився головний спеціаліст одного із департаментів Київської обласної військової адміністрації. Його завербували дистанційно. А для того, щоб видавати себе за капелана, киянин навіть зробив фальшиву "довідку" про нібито належність до парафіян однієї з конфесій.

Наразі фігурантові повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та обрано запобіжний захід, а саме – тримання під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.


Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...