СБУ втрутилась в "амбітні" плани: Затримано помічника нардепа, який хотів стати гауляйтером у випадку окупації Черкащини

В Україні продовжують виявляти та затримувати колаборантів. Так, правоохоронці відправили під варту помічника народного депутата. Він прагнув стати гауляйтером, у разі окупації Черкащини. Затримати співробітникам СБУ вдалось депутата Черкаської міської ради, інформують Патріоти України.

Імовірний державний зрадник очолював на місці фракцію "ОПЗЖ" до її заборони. Ба більше, він ще й був помічником чинного народного депутата.

Хотів очолити окупаційну "владу" на Черкащині

Під час слідства вдалось з'ясувати, що депутат не лише підтримував повномасштабне вторгнення. Він ще й мав амбітну ціль. Чоловік прагнув бути гауляйтером Черкащини, якби її російські військові таки окупували.

Працював він не один. У затриманого також була поплічниця – дружина. Вони спільно займались інформаційно-підривною діяльністю, яка мала б зіграти на руку Росії. Один із наративів, які вони проштовхували, – громадянський конфлікт в Україні. Мовляв, країна-агресорка не нападала на нашу державу 24 лютого.

Крім того, фігуранти справи вважали, що чинити спротив агресору не потрібно. Ба більше, вони очікували на можливу окупацію. Крім того, виступали із засудженням військово-політичного керівництва нашої держави.

Намагався втекти до США

Депутатові, а також його дружині вже оголосили про підозру. Їх звинувачують у виправдовуванні, визнанні правомірною, а також запереченні збройної агресії росії проти України.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...