СБУ виявила "перевертня": Ексспівробітник спецслужб "ЛНР" влаштувався на роботу у сервісний центр МВС (фото)

Служба безпеки України в Херсонській області виявила та затримала "перевертня" в МВС, ним виявився екс-співробітник спецслужб "МДБ ЛНР". Під час обшуку у нього вилучено тротилові шашки з електродетонаторами і велика сума готівки. Про це повідомив прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

В ході досудового розслідування було встановлено, що зловмисник переїхав на підконтрольну української влади територію через РФ і працевлаштувався на посаду адміністратора одного з територіальних сервісних центрів МВС в Херсонській області. При оформленні він надав сфальсифіковані документи. За оперативною інформацією, "перевертень" мав можливість передавати інформацію із закритих баз даних до представників бойовиків.
Спецслужба встановила, що затриманий протягом 2015-2016 років був "оперативним співробітником МГБ ЛНР". Зокрема, він вербував громадян по обидва боки лінії розмежування і залякував проукраїнські налаштованих жителів.
Чоловіка затримали в одному з житлових районів Нової Каховки на Херсонщині. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. В ході обшуків за місцем проживання та в офісі оперативники виявили документи, які будуть долучені до доказової бази. Також вилучено дві тротилові шашки з електродетонаторами і велика сума готівки.
Затриманому повідомлено про підозру по:
- ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
- ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань)

- ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...