СБУ викрила агента росіян, який розставляв "відеопастки" для коригування ударів по столиці (фото)

Служба безпеки України затримала агента російської воєнної розвідки (ГРУ), який коригував ракетно-дронові удари по Києву та здійснював підпали на об’єктах "Укрзалізниці". Основними цілями були теплові електростанції, опори ліній електропередач та енергообладнання на залізничних вузлах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

Зловмисником виявився мешканець Харкова, якого російська спецслужба завербувала через Telegram-канал, де він шукав "легкий заробіток". За завданням ГРУ, він прибув до Києва та орендував квартиру з видом на місцеву ТЕС, встановивши там камеру для стеження за об’єктом в режимі реального часу.

Агент також обладнав "спостережні пункти" в іншій орендованій квартирі під Києвом та встановив замасковані відеопастки для моніторингу ударів по лініях електропередач, намагаючись виявити місця розташування українських систем ППО.

Після цього агент повернувся до Харкова, де здійснив підпал релейної шафи на стратегічній лінії залізничного сполучення. Спецоперація СБУ завершилася його затриманням в одній з квартир у Києві під час налаштування чергової камери для спостереження за повітряними атаками.

Під час обшуків у нього вилучено телефони та відеопристрої, що містили докази співпраці з російською розвідкою. Затриманому оголосили підозру в державній зраді за ч. 2 ст. 111 КК України. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

"Можливості змінюються": Експерт розповів про розвал російської агентурної мережі на Заході

вівторок, 10 вересень 2024, 6:57

Після початку повномасштабної війни проти України російська розвідка у країнах Заходу втратила багато можливостей, але все ще має свої мережі шпигунів, передають Патріоти України. Таку думку в етері Еспресо висловив керівник "Центру безпекових дослідже...

"Доведеться замислитися": Буданов розповів, коли економіка Росії відчує болючі наслідки війни

вівторок, 10 вересень 2024, 0:15

Влітку наступного 2025 року економічні наслідки війни стануть болючими для РФ Таку думку начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов висловив під час бесіди з Сергієм Жаданом на харківському "Радіо Хартія", передають Патрі...