СБУ викрила агентурну мережу, яка готувала провокації в Одесі до дня народження Путіна

СБУ знешкодила російських агентів, які в Одесі готували провокації на 7 жовтня (день народження Путіна), передають Патріоти України.

Перед агентами стояли наступні завдання:

  • збирати інформацію щодо співробітників правоохоронних органів, проукраїнських активістів та учасників АТО для формування так званих "списків зачистки", якби росіянам вдалося захопити область;
  • проводити провокаційні акції та спеціальні інформаційні операції про нібито підтримку одеситами "руского міра";
  • купувати зброю та супутні товари для російських ДРГ, яких планували "закинути" у місто.

Зокрема, 22 серпня вони провели провокаційну акцію в Одесі до дня державного прапора РФ: вивісили ворожий триколор із гаслом "Одесса – русский город" і передали ці фото для російських ЗМІ.

Наступною акцією мало стати "привітання Путіна з днем народження" 7 жовтня. Агенти планували створити картинку нібито українська Одеса щиро вітає президента РФ.

Це завдання, а також підготовка "матеріально-військової бази" для потенційних груп ДРГ потребували значних коштів. Тож вони намагалися викрасти одного з місцевих проукраїнських бізнесменів, за якого планували вимагати викуп.

Посіпаки рашистів збиралися утримувати чоловіка у підвалі за допомогою наркотиків, і під загрозою фізичного насильства примусити його переоформити нерухомість й віддати інші цінні речі.

Проте завдяки діям СБУ на випередження зловмисників вдалося затримати під час спроби викрадення бізнесмена. Відкрито кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...