СБУ викрила багатомільйонну медичну аферу в Закарпатській ОДА: У трьох областях пройшли обшуки (фото)

Служба безпеки України викрила масштабну аферу, пов'язану із закупівлями засобів індивідуального захисту для лікарів. До неї причетні чиновники Закарпатської ОДА, які завдали збитків у кілька мільйонів державному бюджету. У трьох областях країни провели обшуки у фігурантів резонансної справи, передають Патріоти України.

Як повідомив пресцентр СБУ, колишні та чинні посадовці Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА навесні провели тендер на придбання костюмів біологічного захисту і респіраторів для лікарень регіону, задіяних у боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції. Перемогу в торгах на 30 млн грн здобула наближена до чиновників місцева комерційна структура.

"Частину з цих коштів учасники оборудки привласнили через завищення реальної ринкової вартості поставленої продукції. Ініційована СБУ перевірка також показала, що закуплені товари мають менший ступінь захисту, а їхнього виробника не встановлено. За фактом розтрати бюджетних коштів розпочато провадження за статтею 191 Кримінального кодексу України", – йдеться в повідомленні.

Наразі про підозру повідомлено одному з ексчиновників і чинному посадовцю Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА, а також двом керівникам фірми-постачальника.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, задіяних в оборудці.

Тим часом пресслужба Національної поліції уточнила, що санкціоновані обшуки проводяться на території Закарпатської, Сумської та Харківської областей – в приміщеннях одного з департаментів Закарпатської ОДА, в офісах комерційних структур та за місцем мешкання фігурантів.

"Заздалегідь знаючи про невідповідність продукції зазначеним у договорах вимогам, загалом придбали у двох комерційних структур понад 57 тисяч костюмів та 71 тисячу респіраторів на суму понад 29,5 млн грн. З комерційними структурами було проведено розрахунки в повному обсязі", – йдеться у заяві правоохоронців.

Підозри чотирьом особам оголошені за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, частиною 5 статті 27, частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...