СБУ викрила доцента харківського вишу, який коригував російські удари по місту (фото)

Служби безпеки України викрила у Харкові агента Головного управління Генштабу Збройних сил Росії (ГРУ), який коригував ракетно-артилерійські удари РФ по військовій та критичній інфраструктурі обласного центру. Йому загрожує довічне ув’язнення. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України.

За даними слідства, зловмисником виявився 49-річний доцент одного з університетів Харкова, якого російська воєнна розвідка дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

Серед основних завдань російського агента була фіксація наслідків ракетних та артилерійських ударів по одному з оборонних підприємств Харківської області, яке російські окупанти неодноразово обстрілювали.

У СБУ зазначили, що зловмисник також відслідковував маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та локації логістичних складів, у тому числі з боєприпасами та амуніцією українських військових.

Ще одним завданням колаборанта було відстеження діяльності іноземних волонтерських організацій у Харкові. Співробітники СБУ затримали агента воєнної розвідки РФ у власному помешканні в обласному центрі. За матеріалами слідства, він передавав розвіддані до російського ГРУ через месенджер у вигляді текстових повідомлень та відміток на електронних картах.

Під час обшуків у помешканні колаборанта вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами співпраці з країною-агресором.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...