СБУ викрила головного транспортника окупантів на Харківщині (фото)

Слідчі знайшли колаборанта, який керував транспортною сферою під час тичасової окупації Ізюмського району, інформують Патріоти України.

Зрадником виявився 42-річний мешканець Балаклії, який приєднався до місцевої окупаційної адміністрації. Як з'ясували слідчі, у червні 2022 року чоловік добровільно погодився керувати транспортним підрозділом Ізюмської ВЦА окупантів. Його робоче місце було в окупованій Балаклії.

"На цій "посаді" він фактично організовував роботу автотранспортної сфери на території Балаклійської ОТГ: встановлював та затверджував маршрути міського транспорту, відповідав за забезпечення підприємств та установ автотранспортом і паливно-мастильними матеріалами, здійснював підбір нових працівників, проводив співбесіди з кандидатами на посади водіїв і брав участь у нарадах керівників окупаційної влади", - повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Усю документацію колаборант вів за російськими взірцями: путьові листи, накладні, оформлюючи їх за постановами "госкомстату рф". Напередодні деокупації колаборант втік з Балаклії разом з російськими солдатами і досі переховується на непідконтрольних територіях. Чоловіку заочно оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...