СБУ викрила мережу "громадян СРСР" на Дніпропетровщині (фото)

СБУ припинила діяльність групи, яка хотіла заснувати фейкові "народні ради" та "силові структури" на Дніпропетровщині. Зловмисники – прихильники "відновлення СРСР", які хотіли посягнути на конституційний лад України. Про результати успішно проведеної операції розповіли в пресслужбі СБУ, повідомляють Патріоти України.

За інформацією спецслужби, місцева жителька з "досвідом роботи" в процесах створення псевдовладних утворень залучила до участі в антидержавних заходах майже 100 осіб. Усе це за координації російської ГО "Верховный Совет СССР".

Так звана "председатель Верховного Совета УССР" роздавала учасникам групи "справки о гражданстве СССР". Вона також проводила агітацію серед громадян із закликом взяти участь у псевдовиборах нових державних органів.

Оперативники спецслужби встановили, що у формуванні "силового блоку" фейкових органів Дніпропетровської області взяли участь члени незареєстрованого осередку російського "Международного союза советских офицеров".

Під час обшуків за місцями проживання організатора й активних учасників групи правоохоронці виявили:

• документацію фейкових "народних рад",
• комп'ютерну техніку, яку зловмисники використовували для виготовлення так званих "довідок про громадянство СРСР",
• списки учасників групи,
• листування з кураторами з РФ.

У межах кримінального провадження щодо виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності причетних осіб.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводило Управління СБУ в Дніпропетровській області спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...