СБУ викрила прислужника монастиря УПЦ МП, який закликав окупантів знищувати українців та захопити Київ

СБУ викрила прислужника Спасо-Покровського жіночого монастиря УПЦ (МП) на закликах до захоплення Росією Києва. Після початку повномасштабного вторгнення він публічно підтримав російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини. Про зрадника повідомили у Telegram Служби безпеки України, передають Патріоти України.

Зазначається, що для здійснення своїх злочинних задумів священнослужитель приєднався до прокремлівської Телеграм-спільноти "русская весна", де закликав окупантів знищувати українців та захопити Київ. Також ,як зауважили в СБУ, затриманий активно оприлюднював схвальні коментарі щодо ворожих ракетних ударів по українських містах та особливо "відзначав" повітряні атаки на об’єкти енергетики та соціальні установи, зокрема школи та лікарні.

Крім того, у своїх дописах зловмисник популяризував окупантів і займався дискредитацією підрозділів Сил оборони, а також агітував громадян не вступати до лав українських захисників. Зазначається, що виявлені спецслужбами матеріали було передано на комплексну судову психолого-лінгвістичну експертизу. Фахівці дійшли висновку, що задокументовані "публікації" загрожують державній безпеці України.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Слідчі дії тривають.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.